РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Централна пешеходна зона

Желаете ли да усетите атмосферата на град Варна? Наред с Морската градина, Централната пешеходна зона на град Варна също спада към задължителните места за разходки. Забързана и модерна, централната част на града е популярно място за шопинг, културни обиколки и разходки на варненци и гости на града. Тук определено няма да ви е скучно, тъй като ще откриете огромно струпване от магазини, кафенета, ресторанти, търговски центрове и още много други интересни места, които си заслужава да бъдат посетени.

 

Как се достига?

 

Централната пешеходна зона на Варна тръгва от Катедралния храм и продължава до самия вход на Морската градина, само на няколко крачки разстояние от морския бряг.

 

История

 

През последните няколко години централната пешеходна алея на Варна претърпя множество положителни промени. Целта бе да се направи зоната по-леснодостъпна до културно-историческите обекти на града. На територията ѝ са изградени няколко общински паркинги и са пуснати туристически автобуси, водещи до новодобавената част, минаваща точно покрай Музея за нова история Варна и Римските терми.

 

Варненци и гости на града вече могат да се наслаждават на новоизградена пешеходна настилка, велосипедна алея, цветни градинки, иновативно осветление, пестящо енергия, богато градско озеленяване и зони за отдих и развлечения. В центъра на самата пешеходна зона – площад “Независимост” е изграден фонтан, изстрелващ воден стълб до 41 метра височина. През нощта той се превръща в същинска феерия от цветни струи, менящи се методично в над 2 000 комбинации от цветове. Ефектът се подсилва от 400 стратегическо разположени прожектори около водната атракция.

 

Работно време и такса

 

Достъпът до централната пешеходна зона на Варна е свободен и може да стане по всяко време на деня и нощта. Мястото е приятно за разходки, отдих и развлечения, като включва и редица интересни забележителности, които определено си заслужава да разгледате.