ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Хотел Royal - Отлично място за отдих и забавление, в непосредствена близост до историческо-културни обекти и целосезонни атракциони.

Площад Буров във Варна, където се намира хотела е известен с най-голямото си насищане с интересни места за посещение. Само на 50 метра от хотела се намира Морската градина, отпред е разположен Щабът на военноморските сили, а на 5 метра по-надолу ще откриете ресторант Старият чинар. Около 200 метра ви делят от Морска гара – любимо място за целосезонни атракциони и забавления.

 

В непосредствена близост до ЖП гара, пристанището и главната свързваща улица.

Зоологическата градина на Варна е на 2,2 км. Летище Варна е на 8 км.

Готов да се превърне във Вашето място за бизнес срещи, отдих и забавления

 

Преди 115 години започва историята на бележитият хотел Роял. Самата сграда е построена от тогавашният и собственик – Али Хаджи Рашидов, с цел основаването на луксозен и аристократичен хотел, който да привлича гости от цял свят със стилно ренесансово обзавеждане. Сградата е построена в стил френски сецесион, по проект на архитекта инж. Никола Лазаров – един от най-прочутите български архитекти по онова време. Проектът е успешен и ето, че малко над век внушителната аристократична сграда продължава да се извисява на площад Буров в старата част на Морската столица.

 

Хотел Роял притежава огромен потенциал и е удобно разположен на кръстопът в близост до централните части на Варна и множество исторически и културни обекти, сред които, театъра, операта, Катедралния храм, Римски терми, картинни галерии, антикварни магазини, стари черкви, Етнографския музей и Музея на Възраждането, Морската градина, Морска гара, ЖП гара, множество летни и целосезонни атракциони, клубове, ресторанти и нощни заведения.

 

Съвсем наскоро хотел Royal беше цялостно реставриран отвън и отвътре, като запази своят автентичен облик от 1905 година. Отвътре атмосферата е изключително вълнуваща, като цялостното обзавеждане е в стил Барок, с луксозни френски мебели. Хотелът е богато осветен със спиращи дъха кристални полилеи, окачени над рецепцията, конферентната зала, коридорите и луксозните стаи за гости. Стените разказват история с помощта на богата колекция от картини на известни художници.

 

Още щом пристъпите във внушителната сграда ви посреща стилна и приветлива рецепция, точно до която се намира кафе-сладкарница Буров, предлагаща неустоими изкушения за сетивата. За Вашето удобство и пълноценна отмора е отделена специална Релакс зона, където ви очакват топли легла, сауна, джакузи, парна баня, релакс кресла и масажен кабинет. За провеждането на важни бизнес срещи е поверена конферентна зала с високо ниво на обслужване.

Хотел Роял е едно вълнуващо кътче, подходящо за релакс сред богата атмосфера, носеща стила и духа на Времето. Заобградени от съвременни удобства, сред луксозно ренесансово обзавеждане, можете да се насладите на приятна ваканция. През деня имате възможността да разгледате интересни исторически и културни обекти или да се впуснете в запомнящи се приключения сред огромното разнообразие от атракции в близост до хотела. А защо не и просто отпускаща разходка в Морската градина, до която можете да стигнете и пеша?

 

Луксозен хотел Роял ви предоставя безброй възможности за отдих и забавления в среда, изпълнена с богата история.