РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Варненска зоологическа градина

Точно до Делфинариума се намира и Зоологическата градина – всички те разположени в Морската градина на Варна. Ако минавате от тук определено си заслужава да планирате посещението на това кътче, в което можете да видите различни видове хищници, огромни тревопасни, маймуни, птици, влечуги и водни обитатели.

 

Зоологическата градина във Варна е любимо място за посещения както от малки, така и от големи.

 

Как се достига?

 

Варненската зоологическа градина се намира точно между Делфинариума и Природонаучния музей в парк Приморски. Така, че ако сте планирали разходка в Морската градина не пропускайте да посетите тези емблематични за града места.

 

История

 

Огромна заслуга за създаването на Зоологическата градина във Варна има кметът Николай Бояджиев, който през 1958 година прави всичко възможно, че градежът да стартира. През април 1961 година зоологическата градина отваря врати за първи път, като едни от първите и обитатели са кафява мечка и благороден елен. До 1944 година тук вече живеят над 50 вида животни.

 

От 2007 година насам към Зоологическата градина работи и „Зоопарк – спасителен център“ – сдружение, чиято задача е да лекува защитени диви животни и след като те се възстановят да ги връща обратно към естествената им среда.

 

Днес Варненският зоопарк е популярно място за разходки, което радва много от варненци и гости на града. Всяка година тук идват хиляди посетители, които се радват на 60 вида животни, чиято приблизителна бройка е около 300. Зоопаркът е с площ от 23 декара, а за животните се грижат специалисти-ветеринари и любители.

 

Работно време и такса

 

Касата на зоопарка работи до:

 

  • 09:00-19:00 ч. през лятото;
  • 09:00-16:30 ч. през зимата;

 

След покупката на билети в края на работния ден на касата имате на разположение час да разгледате зоопарка преди той да затвори врати.

 

  • Възрастни – 3 лв;
  • Деца от 7 до 18г. и пенсионери – 2 лв;
  • Вход безплатен за деца до 3 години;
  • Деца до 3г. – вход безплатен;
  • Общуване с безопасни животни отблизо – 2лв за 10 минути;