РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Делфинариум Варна

Докато сте във Варна не пропускайте да се отбиете до едно от най-любимите места на варненци и гости – Делфинариума. Тук можете да се запознаете с постоянните обитатели на мястото – делфините Кимбо, Бимбо, Доли, Йоана и Флипър. Те ви посрещат с интересни атракции, сред които акробативи движения и песни, като няма да пропуснат да ви поздравят и лично след представленията. Сред атракциите в Делфинариума има възможност да поплувате с очарователните морски бозайници и да си направите снимка за спомен с тюлен. Само на най-специалните гости той раздава и целувки.

 

Как се достига?

 

Варненският делфинариум се намира на централно място в Морската градина на града. Ако сте отседнали в хотел Роял, атрактивното място ще бъде само на няколко метра от вас. За тези от вас, които идват от по далеч могат да оставят личния си автомобил на паркинга на Морската градина.

 

История

 

Идеята за изграждането на Делфинариума е на зоолога Николай Боев, който цели 10 години се бори упорито за да изпълни мечтата си. Въпреки съпротивата, проектът е осъществен през 1984 година, когато е изграден „Национален парк Ропотамо“, който по-късно прераства в Делфинариума. Това е и вторият делфинариум, който се намира на брега на Черно море. Другият е локализиран в Грузия.

 

В Делфинариума ви посреща басейн с 6 метра дълбочина и размери 12 на 15 метра, като около него има изградени трибуни с 1 200 места за посетители. Водата се извлича директно от дълбините на Черно море и възможно най-далеч от брега за да бъде чиста.

 

Работно време и такса

 

  • 09:00 – 13:00 ч.
  • 14:00 – 18:00 ч.

 

Делфинариума почива всеки понеделник. Поради засиления интерес особено през лятото посещението става с предварително записване. Цените на билетите зависят от сезона:

 

  • Възрастни – 24лв през пролетта и есента, 30лв през лятото и 18лв през зимата;
  • Деца до 12 години – 17лв през пролетта и есента, 24лв през лятото и 12лв през зимата;
  • Деца до 2 години – Безплатно;
  • Снимките в Делфинариума се заплащат отделно и струват 5 лв.