РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Семейна почивка
в хотел Роял Варна

Хотел Роял Варна е идеалното място за семейна почивка, където разнообразието от развлечения и активности ще зарадва малки и големи. От удобствата на хотелските стаи до близостта до забележителности и забавления, този паметник на културата ще направи вашата почивка незабравима. Сега ще ви разкажем кои места може да посетите като наши гости.

Развлечения и активности в хотел Роял

Хотел Роял предоставя идеалният баланс между отдих и забавление в своята релакс зона, където гостите могат да се потопят в уют и комфорт. Семействата могат да се насладят на отпускащо джакузи в релакс зоната или да се съберат заедно в кафе-сладкарница “Буров”, където се предлагат разнообразни гурме изкушения. В кафенето можете да опитате турска баклава, италиански десерти, брънч меню, френски кроасани, селекция вина и авторски коктейли. Това е идеалното място да се насладите на качествено време заедно с вашите близки, като се наслаждавате на изисканите вкусове и уютната обстановка, която предлага хотел Роял.

Ако искате да разгледате повече от града и да се докоснете до различни атракции и развлечения, прочетете статията до край.

Морската градина Варна

Приключения в Зоопарка на Варна

Гостите на Хотел Роял могат да се насладят на посещение в Зоопарка във Варна, който предлага забавление за цялото семейство. Разположен в сърцето на Морската градина, зоопаркът е съсед на Делфинариума и Природонаучния музей. Тази атракция е обичано място както от местните жители, така и от гостите на града, разполага с площ от 23 декара и предлага богата колекция от над 60 вида животни, обитаващи около 400 екземпляра. Посетителите ще открият разнообразни видове на флората и фауната, като ще се потопят в красиво оформени тревни площи и каскадни езера.

В съвременния свят, в който все повече губим контакта с природата, зоопаркът предлага възможност за среща с любимите животни и запазване на връзката с природата. Освен като място за отдих и развлечение, зоопаркът играе важна роля в съхранението на родните и екзотични животни, включително редки и защитени видове.

Открийте Магията на Морето в Сърцето на Варна с Делфинариума

Делфинариумът представлява удивително изживяване за цялото семейство, което гостите трябва непременно да посетят. Разположен в зеленината на Морската градина, в непосредствена близост до хотела, Феста Делфинариум е единствено по рода си в България и символ на туризма в региона. Първите делфини пристигат във варненския делфинариум през 1984 година от кубински делфинариум. В момента тук се отглеждат 5 делфина, благодарение на изключителните условия и професионалните грижи на екипа на Феста Делфинариум. Посетителите могат да се насладят на невероятни представления.

Магията на Морето в Сърцето на Варна с Делфинариума

Аквариумът на Варна – разгадайте тайните на Черно море

Не забравяйте да посетите Аквариума на Варна! Това е уникално преживяване, което ще зарадва цялото семейство. Представлява страхотна възможност да се запознаете с разнообразието от риби, обитаващи Черно море, и да се насладите на информацията за богатството на нашите води. Разходката из аквариума е увлекателна и е подходяща за всички възрасти. Тук ще откриете над 140 вида риби от нашето Черно море, както и по-екзотични представители от Индийския и Световния океан. 

Картинг писта: Върховен Адреналин и Семейни Забавления

Варна гордо притежава най-голямата картинг писта в България, сертифицирана от Българската Федерация по Картинг Спорт. Пистата е не просто място за състезания, а истинско празненство и забавление за цялото семейство. През годините тя е била удостоена с няколко престижни награди, включително за най-прогресиращ спорт в община Варна. На площ от 29 декара, пистата предлага 1050 метра за вълнуващи надпревари, с ширина от 9 метра и осветление от 14 прожекторни пилона. С трибуни, предлагащи 720 седящи места, бар и VIP ложа, пистата предлага комфорт и удоволствие както за състезатели, така и за зрителите. С посещение на картинг пистата, гостите на хотел Роял имат възможност за страхотно забавление и незабравими спомени с цялото семейство.

Детският кът в Морската градина: Раят за Най-Малките Гости

В сърцето на Морската градина се крие уникалното място за забавление на деца и техните родители. Тук над 30 различни атракции очакват малчуганите, съобразени с техните възрастови групи, и сертифицирани по всички международни изисквания за безопасност. В детския кът ще прекарате часове наред, плувайки в море от забавления.

Кафе-сладкарница, пица-бар и шоколадова къща са само част от удоволствията, които предлага това вълнуващо място. Детският кът разполага и с изкуствено езеро, където децата могат да се забавляват с лодки и водни колела, предоставяйки им незабравими моменти на забавление.

Резиденция “ Евксиноград”

“Царствена” разходка до резиденция “ Евксиноград”

Не можем да пропуснем да ви препоръчаме да посетите Резиденция “Евксиноград”, която се намира само на 8 километра северно от град Варна и разполага с уникално разположение на 3-километрова крайбрежна ивица, в непосредствена близост до курорта “Св. Св. Константин и Елена”. Тази резиденция впечатлява с дворцовия си парк, създаден през 1888 година по инициатива на княз Фердинанд I, който привлече френски строители за тази цел. Паркът разполага с рядка колекция от дървета, включително черен дъб и атлантически кедър, които са уникални за Балканския полуостров. Освен това, в резиденцията се намират оранжерии, където има над 500 вида цветя и над 200 вида фиданки. Това е истинско изживяване за любителите на природата и красивите градини.

Хотел Роял е идеалното място за една незабравима семейна почивка във Варна. Със своите луксозни стаи, релакс зона и кафене-сладкарница, хотелът предлага комфорт и удоволствие за всички членове на семейството. Допълнително, близостта до всички забележителности на града позволява лесно посещение на атракциите на Варна. Свържете се с нас и осигурете незабравимо преживяване за цялото семейство!

 

Снимки: Уикипедия