РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Паметник на културата
Хотел Роял

На площад „Буров“, в центъра на старата част на град Варна се отличава забележителна сграда, с богата история. Тя разказва за основаването на грандиозния луксозен хотел Роял, който не спира да вдъхновява минувачи и да въздейства на всеки гост, избрал да нощува тук.

 

Всичко започва преди малко повече от век, когато сградата е построена от Али Хаджи Рашидов и хотел Роял за първи път отваря врати. Архитект на внушителния аристократичен хотел е инж. Никола Лазаров, който я проектира и изгражда в стил френски сецесион. 115 години по-късно сградата е изцяло реновирана, като и до днес запазва първоначалната идея на първия си собственик, а именно да се превърне в луксозен античен хотел, който да привлича вниманието на туристи от цял свят, не само с външността си, но и със стилното си ренесансово френско обзавеждане и удобства.

 

Днес хотел Роял се извисява като паметник на културата в стара Варна. Локацията е изключително удобна и на практика е разположена на кръстопът, в непосредствена близост до множество забележителности, сред които Варненския театър, Операта, Римските терми, Катедралния храм, Морската градина, Морска гара и още цял куп исторически и културни обекти, които си заслужават да се посетят.

 

Удобно разположен, луксозно обзаведен и открояващ се, хотел Роял крие в себе си огромен потенциал и история, която си заслужава да бъде чута. В пределите на самия хотел се приготвят вкусни лакомства по оригинална рецепта и турско кафе, което гали сетивата, а ароматът му достига чак до рецепцията, носещ се от кафе-сладкарница „Буров“, разположена в самия хотел. Отделно всеки гост може да се възползва от всички съвременни удобства, с които са оборудвани стаите и да се наслади на пълноценна СПА почивка в специално предназначената за целта Зона за релакс.

 

Хотел Роял е открояващ се паметник на културата, който определено има какво да предложи на своите посетители. Елате и се потопете в една галеща сетивата буржоазна атмосфера!