РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Масажи Варна

Позната още от древни времена, масажната терапия се прилага активно и днес. Тя е мощен инструмент, който спомага за отпускане на мускулатурата, подобряване на кръвообращението в тъканите и цялото тяло, намаляване на напрежението, умората и нивата на стрес.

 

Ако никога не сте ходили на масаж, може би сега е момента да научите какви са многобройните ползи от тази процедура, както и да откриете кой точно вид масаж е най-подходящ за вас.

 

Какво представлява масажът?

 

Масажът е вид терапия, при която опитен масажист прилага механично въздействие върху тялото ви чрез натискане, триене и масажиране на вашата кожа, мускули, сухожилия и връзки. Процедурата може да бъде извършена с лек или по-дълбок и силен натиск в зависимост от вида на масажа и какъв е желаният ефект, който търсите.

 

Видове масажи

 

Съществуват множество различни видове масаж, като ние ще се спрем само на най-популярните от тях:

 

Класически масаж

 

Именно за класическия вид масаж се сещаме веднага, когато се сетим за масаж. Той включва масажиране на цялото тяло, като основната цел е подобряване на кръвообращението и отпускане. Желаният ефект се постига чрез разтривка на мускулите чрез продължителни плъзгащи движения в специфична посока, насочваща кръвта към сърцето и обратно. Цялата процедура е изключително полезна и подобрява цялостното благосъстояние на организма, повишавайки нивата на кислород в кръвта, намалява натрупаните в мускулите токсини, облекчава напрежението и подобрява гъвкавостта.

 

Редица изследвания доказват, че 45 минутен класически масаж е достатъчен за да намали значително нивата на стрес в организма, да увеличи броя на белите кръвни клетки, стимулирайки по този начин имунната система и подобрява борбата срещу редица настинки и болести. Научете повече.

 

Римски масаж

 

Познат още от периода между 200 и 100 г. пр.н.е., римският масаж е идеалното средство в борбата със стреса и напрежението. Процедурата лекува възпаленията върху кожата и мускулите, намалява ставните болки и подобрява общото здравословно състояние на цялото тяло – и външно и вътрешно. Римският масаж се извършва с мед и мляко, в комбинация с други натурални масла, които действат доказано благотворно върху кожата и тялото – те са мощен инструмент в борбата срещу стареенето, възвръщат младоликия и здрав вид на кожата.

 

В миналото, римският масаж се е практикувал като лечебна терапия само за кралски особи. Днес можете да се насладите на невероятните му ползи в Релакс зоната на хотел Роял Варна. Прочетете повече.

 

Антицелулитен масаж

 

Антицелулитният масаж представлява отделен вид терапия, специално предназначена за намаляване на целулитните натрупвания по тялото в най-засегнатите зони. За да бъде ефективен, този вид масаж трябва да бъде извършен от масажист с необходимите познания и сертификати. Антицелулитният масаж действа чрез ефективни техники, спомагащи за разграждане на натрупалите се в засегнатите зони мазнини. По време на терапията се подобрява и засилва кръвообращението в областите, като така се ускорява значително процеса на възстановяване.

 

За разлика от класическия масаж на цялото тяло, при антицелулитния масаж действието е фокусирано изцяло върху зоните, в които има най-голямо натрупване на целулит – задната и предната част на бедрата, корема и т.н. Научете повече.

 

Най-доброто място за масажи Варна

 

Ползите от масажа върху човешкото тяло и ум са познати още от дълбока древност. И докато в миналото да се докоснат до тях са могли само владетели и буржоази, днес всеки един от нас може да се наслади на този вид благодатна терапия по време на своята почивка.

 

Търсите най-доброто място за масажи във Варна? Ще го откриете в специализираната Релакс зона на аристократичния хотел Роял, разположен в един от най-динамичните квартали на Стара Варна. Освен всички видове масажи, тук можете да се насладите и на най-добрата сауна, заобиколени от автентични римски мозайки и впечатляващи гравюри, дело на талантлив майстор.

 

Насладете се на пълноценна и максимално релаксираща почивка в пределите на най-бележития хотел в Морската столица – хотел Роял!