РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Морска гара

Морска гара е популярно място за отдих и развлечение на стотици варненци, което напоследък започна да набира все по-голяма популярност и сред гостите на града. Тук атмосферата е спокойна и чиста, а районът е облагороден с нови пейки, цветни алеи, кафенета и съоръжения. Точно това привлича все повече хора, избрали да се насладят на чистия въздух в приятна компания, близо до морския бряг.

 

Как се достига?

 

Морска гара се намира точно до пристанището на града и е в края на плаж Варна и Морската градина откъм южната им част. В района има изграден удобен паркинг, където да оставите автомобила си, а ако не разполагате с такъв можете да се придвижите лесно и удобно посредством автобусни линии 20, 17А и 39, със спирка „Басейна“.

 

История

 

Зоната за отдих и развлечения Морска гара е разработена през 2016 година съвместно от Община Варна и Пристанище Варна. Пространството е с площ от около 27 декара, които са превърнати в пешеходна алея със свободен достъп за всеки, който иска да се наслади приятната обстановка тук.

 

Работно време и такса

 

До Морска гара се достига свободно и без заплащане през цялата година. Мястото е изключително популярно особено през уикендите и почивните дни, като тук често се струпват множество варненци и гости на града, които желаят да спортуват, ловят риба, да се насладят на кафе с приятна компания или просто да се разходят далеч от натоварените градски улици.