РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Варна- древен град
с богата история!

Варна е била населена още в праисторическите времена, тракийски племена са били местните жители още през 5 век преди Христа, преди Месопотамия и пирамидите. Откритото златно съкровище във варненския некропол е най-старото обработено злато в света. Това свидетелства за развита цивилизация и се смята, че тук е мястото, където се е зародила европейската цивилизация. 

Варна е прекрасен черноморски град, разположен в залив, преплитащ в себе си старо и ново, модерно и древно. Тук човек може да се наслади на залеза с питие в ръка, да броди по – старите улички в Гръцката махала /Таляна/, да наднича в древността на Римски терми. 

Варна ще ви предложи множество възможности и изживявания – музеи, театри, опера, забележителна по размерите си и богатство на растителност Морска градина, дневни и нощни забавления, барове, кафенета, релакс зони и атракциони. От скоро може да се насладите на морето и от обновената алея към Морска гара.

Катедралата и връщането на блясъка на кубетата й, ще придаде още очарование и ще възхити гражданите и посетителите на Варна. Часовниковата кула ще накара минувачите да помечтаят за отминалите времена и да се впуснат с нова сила в ежедневието си.

Варненци и гости не биха скучали сред очарованието на този град.