РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Ползи от джакузито

Едва ли се нуждаете от допълнителна мотивация за да се потопите в приканващото ви хидромасажно джакузи. Въпреки това, ако случайно се запитате дали от това несравнимо удоволствие има и ползи, то отговорът е твърдо да!

 

В следващите редове ще разберете кои са 6-те предимства, поради които определено си заслужава да зачестите къпането в джакузи:

 

Няма нищо по-добро от масаж за облекчаване на болките в мускулите след дълъг тежък работен ден. Но не е необходимо непременно да се записвате при масажист – използването на вода за лечение на тялото е старо като времето и все още се практикува днес, за да помогне на тялото при много различни проблеми.

 

Джакузитата използват хидромасаж за стимулиране на мускулите. При температура от около 37°С – 38°С, топлината започва да действа ползотворно, отпускайки натоварените мускули. В допълнение хидромасажът увеличава притока на кръв и освобождава тялото от токсини. Токсините и ограниченият кръвен поток могат да бъдат причина за болка и възпаление, така че редовното използване на джакузито е отлично за подобряване на здравословното състояние и тонус.

 

Лечебен масаж на цялото тяло

 

 

Подобрява спортното представяне

 

Твърди се, че използването на студена и гореща джакузи терапия е подобрило представянето на едни от най-престижните спортисти. Спортни звезди като Сали Гънел, Трой Мърфи и Ейми Пърди са достигнали съвършенство в своите области и всички са използвали джакузи като част от техния режим за възстановяване след тренировка.

 

Най-добрият начин да завършите своята тренировка ползотворно е с пенесто хидромасажно джакузи в Релакс зоната на Роял хотел Варна. Процедурата ще ви помогне да се отървете от болката и напрежението в мускулите, като наред с това ще бъде и идеалната награда, с която да се възнаградите за положените усилия.

 

Цялостна отмора и релакс

 

Да се отървем от стреса е жизненоважно за всеки, но това често се пренебрегва, минимизира и отлага, докато не ни вкара в бърнаут. Редовната релаксация трябва да бъде неразделна част от живота ви – също толкова важна, колкото упражненията и здравословното хранене.

 

Едно от основните предимства на използването на джакузи е способността му да избистря ума, спомага за отпускането на тялото и ума, предоставяйки ви спокойствие. Комбинацията от топлина, масаж и възможност за плуване облекчава напрежението, откъсва ви трайно от проблемите, намалява тревожността и ще ви накара да се почувствате доста по-добре.

 

Подобрява кръвообращението

 

Понижава кръвното налягане

 

Джакузитата могат да ускорят сърдечната честота и да понижат кръвното налягане чрез разширяване на кръвоносните съдове и облекчаване на натиска върху сърцето. Поради тази причина е необходимо да се консултирате предварително с вашия лекар, преди да използвате джакузи, ако сте били диагностицирани със сърдечно заболяване.

 

Подобрява кръвообращението

 

Хидромасажните струи в комбинация с топлата вода повишават телесната температура, спомагайки за разширяване на кръвоносните съдове. Това подобрява циркулацията на кръвта и е полезно за хора със ставни заболявания като артрит. Нежното галене на мехурчетата само ще допринесе за намаляване на сковаността на ставите и мускулите.

 

Ще ви помогне да спите по-добре

 

Скорошно проучване показа по какъв начин нарушенията на съня влияят негативно върху цялостното ни здраве. В днешно време огромна част от хората страдат от безсъние, породено от пренапрежение и стрес в работата.

 

Отмората в хидромасажно джакузи е особено полезна и ефективна за добрият сън, поради всички фактори, които вече споменахме по-горе. Повишаването на телесната температура и премахването на стреса носи цялост на нашата душа, тяло и ум и може да бъде от полза на тези от вас, които търсят метод за по-пълноценен сън.

 

Оказва се, че освен приятно, къпането в джакузи е и полезно. Запишете си час още днес в Релакс зоната на хотел Роял Варна!