РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Антицелулитен масаж – Варна

Ние от хотел Роял Варна винаги сме били водени от една-единствена цел – да ви предоставим възможно най-доброто ниво на обслужване за една пълноценна и отморяваща почивка на вас – нашите гости! Точно поради тази причина разработихме отделна Релакс зона в нашия хотел, в която включихме основните видове масажни терапии – класически масаж, римски масаж, като от скоро включихме и един от най-търсените сред нашите клиенти: антицелулитен масаж.

 

Целулитът засяга 90% от жените и 10% от мъжете! Въпреки, че признаците на целулит се появяват на възраст между 25 и 35 години, той най-често засяга по-младите жени още в тийнейджърските им години. Това ни мотивира да съберем екип от най-добрите масажисти, специализирали в практикуването на антицелулитен масаж за да ви помогнем да се справите бързо, лесно и ефективно с целулита по време на вашата почивка.

 

В следващите редове включихме всичко, което трябва да знаете за целулита, защо се появява, подробности за антицелулитния масаж и много други интересни съвети, които със сигурност ще ви бъдат от полза.

 

Какво представлява антицелулитният масаж?

 

Антицелулитният масаж е специален вид масажна терапия, при която се цели да се намали и изцяло премахне образуването на целулит в засегнатата зона. Чрез специфична техника на издърпване и масажиране, терапевтът стимулира изгарянето на мазнините, засилва  кръвообращението и по този начин се ускорява цялостно процеса по възстановяване.

 

Антицелулитният масаж обикновено включва работа със стъпалата, краката, бедрата и седалището и по същество наподобява много на класическия масаж, с тази разлика че се съсредоточава само в една желана зона.

 

По време на антицелулитен масаж ще почувствате как гъвкавостта на кожата в засегнатите зони се увеличава и повърхността на кожата става по-гладка. Друг страхотен аспект на антицелулитния масаж е, че не е нужно да чакате дълго, за да видите резултатите. За да завърши масажа, масажистът ще премине към използване на релаксиращи и успокояващи движения със смес от антицелулитни кремове и етерични масла.

 

Антицелулитният масаж е един от най-разпространените и най-ефективни начини за борба с целулита.

 

Целулит – какво представлява?

 

Общо казано целулитът представлява неравномерно натрупване на мазнини, по-силно изразено при нежния пол. Мазнините се натрупват около подкожните тъкани и връзки, вследствие на които те се отпускат, правейки целулита да бъде видим под формата на неравности и бучки под кожата.

 

Обикновено целулит се появява в областта на бедрата, корема и задните части. Въпреки, че засяга основно жените, той също така може да се наблюдава и при малък процент от мъжете. Причината силният пол да бъде по-слабо предразположен към образуването на целулит е, че мускулатурата им е по-сплетена и силна, отколкото при жените.

 

Кои са главните причинители на целулит?

 

Причината за целулита може да се дължи на няколко фактора и често включва съвкупност от тях. Най-често това са:

 

  • Наддаване на тегло;
  • Бременност;
  • Диета с високо съдържание на въглехидрати;

 

Освен гореизброените фактори генетиката също играе важна роля в появата на целулит. Най-често той започва да засяга дамите след пубертета, като някои от тях са по-предразположени по наследство.

 

Как да се отървем от целулита ефективно?

 

Запомнете, че целулитът засяга голям процент от хората, независимо от тяхното здравословно състояние. В повечето случаи редовната активност, правилното хранене и добрия начин на активност са най-доброто средство да се справите с целулита и да преустановите неговото развитие.

 

Има 3 ключови елемента, към които е насочено всяко лечение на целулит:

 

  • Депозит на мазнини;
  • Укрепване на съединителната тъкан;
  • Увеличаване на циркулацията;

 

Най-добрият начин да се справите с целулита е чрез стимулиране разграждането на излишните мазнини в засегнатите области и превръщането им от нездравословни мастни клетки в здрави нормални мастни клетки. По този начин ще се намали и напрежението върху съединителната тъкан, което на своя страна ще елиминира появата на бучки и издутини по кожата. Лечението, което е насочено към укрепване на съединителната тъкан, се фокусира върху това да направи съединителната тъкан по-стегната, така че да не се разширява повече под натиска на нездравословните мастни клетки.

 

За да бъде справянето с целулита ефективно, то трябва да включва 3 основни етапа – намаляване на мазнините, укрепване на съединителната тъкан и подобряване на кръвообращението. Поради тази причина антицелулитния масаж е най-ефективното решение.

 

Да се справим с целулита с антицелулитен масаж!

 

Антицелулитният масаж въздейства върху разграждането на натрупаните мазнини и укрепва съединителната тъкан в засегнатите зони, подобрявайки кръвообращението. Този вид терапия е специално разработена за ефективно премахване на целулита след няколко процедури.

 

Както при другите видове масажна терапия, фокусът е върху увеличаване притока на кръв към засегнатата област и намаляване натрупването на течности. Опитният антицелулитен масажист обаче включва и специални масажни техники за обтриване на засегнатата област.

 

Техниката на антицелулитния масаж е по-твърда и по-бърза от класическия или релаксиращия масаж. Освен това зоните с натрупан целулит могат да бъдат болезнени и чувствителни. Поради това може да изпитате известен дискомфорт, когато масажистът работи върху зоните с целулит. Тук комуникацията между вас и масажиста е от ключово значение за вашия максимален комфорт. Само след няколко терапии резултатите от антицелулитния масаж са вече на лице и се забелязват с просто око.

 

Масажистите в Релакс зоната на хотел Роял използват специални антицелулитни масла по време на терапията. Антицелулитните масла съдържат съставки, които помагат за увеличаване притока на кръв и намаляване задържането на течности. Използването на антицелулитни масла в допълнение към специализираните техники, използвани от масажиста има дълготраен ефект и спомага за постигането на по-бърз и ефективен резултат.

 

Превърнете своята почивка в преобразяващо и разкрасяващо изживяване в зоната за релакс на хотел Роял, Варна. Запишете си час за антицелулитен масаж при нас!