РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Какво да видим
около Варна?

Когато избираме дестинация за нашата почивка, било тя къса или дълга, голяма част от нас искат да се обогатят, посещавайки интересни места в близост до хотела, където са отседнали. Варна и региона са богати на забележителности, исторически паметници, паркове и плажове за всеки вкус.

  • Двореца Евксиноград – ако обичате история съчетана с красота и китни градини, тази забележителност ще ви остави без дъх и е само на 8 км от Варна. Това е било лятна резиденция на българските владетели, общата площ е 900 дка, от които 550 дка са паркове и градини. Разходката преминава, както отвън, така вътре в двореца, които впечатлява със своята архитектура.
  • Еко парк „Варна“ – на около 10 км, съчетава изкуствени и естествени екосистеми. Разпростира се на площ от 360 дка. Тук може да се насладите на колекция от различни сортове лалета, перуники, розариум и други интересни и редки видове. Парка разполага с места за отдих, BBQ и обширни площи за игри и почивка сред природата.
  • Аладжа манастир – само на 15 км от Варна може да се разходите до този скален средновековен манастир, които е на 3 км от КК“Златни пясъци“, където също не е лошо да се отбиете и да се порадвате на златните, черноморски плажове.
  • Природен парк „Златни пясъци“ – намира се на около 17 км от Варна и ще допадне на всеки любител на природата. Предлага различни по дължина маршрути, места за отдих и прекрасни гледки.
  • Камчийски плаж и разходка с лодка по река Камчия – това удоволствие е само на 29 км от Варна, там може да се повозите на лодка или водно колело и да разгледате уникалните лонгозни гори по реката и устието на най-голямата българска река. Тук е и най-дългия непрекъснат черноморски плаж, носещ простор и усамотение.