РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Паша дере

На по-малко от 20 км разстояние от идеалния център на Варна се намира един слабо известен и запазен в естествения си вид плаж, с уникална природа. Любимо място за ентусиасти, природолюбители и къмпингуващи, Паша дере привлича все повече хора, които искат да се насладят на спокойствието, кристално чистата морска вода и да бъдат заобиколени от гъста гора и естествено сформирани от вълненията скали.

 

Ако не сте идвали в района, но обожавате девствените плажни ивици определено Паша дере ще ви хареса.

 

Как се достига?

 

Пътят до Паша дере не е добре обозначен. За да достигнете до него е необходимо да поемете в посока Бургас и да слезете от моста в района на Аспарухово. Подминете Аспарухово, Галата и плаж Фичоза и се отправете към местност Ракитника. Можете да оставите автомобила си в края на местността, където започва пътеката, слизаща надолу към плажа или да продължите с колата си още няколко метра надолу. След голям завой наляво трябва да се насочите към вилите в района – „Черноморец“ и „Синьо лято“. Към края пътят става черен, но можете с лек автомобил да се придвижите до полянка малко преди самия плаж в подножието.

 

Само преди няколко години до пределите на плажа можеше да се стигне и с обикновена кола, но зачестилите набези с джипове в района го направиха изпълнен с прекалено дълбоки коловози и неравности, което затрудни достигането му.

 

Паша дере е разкошно и малко популярно кътче, най-вече поради трудния си достъп, което е подходящо за летуващи, които търсят уединение и спокойствие, близо до природата. Местността е особено подходяща за каравани, къмпинг и разпъване на палатки. Само на метри се намират множество селца, от които да се запасите с храна и провизии за една незабравима почивка.