РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Камчия – плаж и река

За тези от вас, които си търсят идеи за еднодневна разходка из околностите на Варна си струва да посетите река Камчия и плажа към нея. Тук можете да се отбиете из атракциите на рибарското селище, да се разходите с лодка или водно колело по реката, да се насладите на разкошната природа и просто да правите нещо различно.

 

От друга страна плаж Камчия е един от най-спокойните в област Варна и се отличава със своята широка и дълга плажна ивица, чисти води и уединение. Не забравяйте само да се запасите с репелент против комари, защото покрай поречието на реката те са в изобилие. В района има множество почивни бази и бунгала, както и паркинг за каравани и обособени места за разпъване на палатки.

 

Как се достига?

 

Курорта Камчия е разположен на 29 км южно от Варна, а до него се достига по пътя за Бургас и недовършената все още магистрала. Местността е част от община Аврен, а отбивката водеща до курортния комплекс е малко след село Близнаци. Пътят е осеян със знаци, така че няма как да я пропуснете.

 

Чистият и спокоен плаж и множеството възможности, които предоставя района го превръща в популярно място за летуващи и ентусиасти, които редовно избират точно това място за своята ваканция. Ако все още не сте идвали тук определено ви го препоръчваме, особено ако обожавате по-диви и естествени плажове, в съчетание с красива гора.