РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Исторически парк

Само на 3 километра разстояние от градската шумотевица се намира Исторически парк. Той представлява уникална туристическа атракция, разказваща древни истории от бита и обичаите на прабългари, славяни и траки – народите от които произлиза българската нация. Тук са пресъздадени отделни композиции, свързани с културата по нашите земи от преди хилядолетия, а за гостите се приготвят специални вкусни ястия по традиционни рецепти.

 

Исторически парк ви предоставя възможността да се докоснете до многовековната ни история както никое друго място до момента.

 

Как се достига?

 

Исторически парк е изграден в село Неофит Рилски, област Варна, на 39 километра от центъра на града. Достъпът до него е лесен – просто се насочете по автомагистрала Хемус в посока София. Не след дълго ще видите указателна табела, която ще ви каже къде да завиете. Историческият парк се намира веднага в началото на селото, като пред него има голям паркинг, на който можете да оставите автомобила си.

 

Повече за мястото

 

Комплексът е изграден от няколко ентусиасти и любители на българските обичаи и традиции. Въпреки пречките, които срещат те не се отказват и през 2019 година започва изграждането на Исторически парк – един къс място, който разказва цялата българска история, такава каквато трябва да я знае всеки един от нас – дръзка, смела и величествена. Изграждането на отделните етапи продължава активно и до днес, въпреки че паркът вече е отворен за посетители.

 

Исторически парк предоставя голямо разнообразие от атракции. Тук можете да се разходите с колесница или пони, да се облечете в традиционно облекло по желание и да се снимате, да се пробвате на стрелба с лък, да се насладите на вкусна кухня и вино и още много много други възможности. За най-малките има изграден голям тематичен детски кът, който ще потопи малчуганите в интересна и запомняща се игра.

 

Работно време и такса

 

Посещенията на Исторически парк се организират и упоменават периодично. Повече за тях и актуален ценоразпис ще откриете в сайта на Исторически парк или тяхната фейсбук страница.