РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Римски масаж – Варна

Историята на римската масажна терапия датира от периода между 200 и 100 г. пр.н.е. През 1-ви век пр. н. е. най-великият лекар на древен Рим – Клавдий Гален, разработил практика, която служила на много императори и техните семейства и приближени по неговото време. Наред с използването на други натурални масла, той включил използването и на мед и мляко с цел облекчаване на болките и травмите от физически натоварвания и наранявания по телата на знатни представители на властта. Терапиите включвали вана, последвана от масаж на цялото тяло с чисти масла.

 

Включването на различни видове ароматни и етерични масла превръща римския масаж в една от най-добрите терапии в практиката, която успешно се извършва и до днес. Единствената разлика е, че тя вече не е предназначена само за владетели и всеки може да се наслади на множеството и положителни ефекти.

 

Как се извършва римският масаж?

 

От ползите на древния римски масаж можете да се насладите в Зоната за релакс на аристократичния хотел Роял, Варна. Автентични мозайки и интересни гравюри по стените и пода пресъздават една отминала буржоазна епоха, на която можете да се насладите само тук.

 

Римският масаж традиционно включва плавни, дълги и бавни движения, редуващи се с кръгообразен натиск върху гърдите, гърба и стомаха, превръщайки този вид терапия в релаксиращо и изключително приятно изживяване.

 

Нашите професионални масажисти ще се погрижат за вашето спокойствие, релакс и подмладяване. За целта използваме традиционните етерични масла по древна римска рецепта, в съчетание с умелите движения на терапевтите. За фон звучи приятна тиха музика, изцяло по ваш избор.

 

След приключване на масажа тялото се почиства посредством приятно затоплени и меки кърпи напоени с масло от мента и евкалипт.

 

Какви са ползите от римския масаж?

 

Практикуван още от преди стотици хиляди години, древноримският масаж е идеалния вид терапия за подобряване на цялостното благосъстояние на тялото и психиката.

 

Този вид масаж доказано:

  • Лекува мускулните възпаления;
  • Премахва болките в ставите;
  • Лекува възпаленията и раздразненията по кожата;
  • Действа като мощен агент против стареене;
  • Насърчава здравия и чист вид на кожата;