РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Класически масаж – Варна

Класическият вид масаж е един от най-разпространените и се практика с цел профилактика и лечение на заболявания, както и като ефективна уелнес терапия.

 

При класически масаж се извършва механичен натиск с ръце върху кожата, мускулатурата и дълбоките тъкани. За това и най-често се използва за профилактика на различни видове заболявания на опорно-двигателния апарат и уелнес лечение. Може да бъде извършен частично в определени зони или на цялото тяло.

 

Терапията с класически масаж е доказано ефективна при болки и напрежение в мускулите, като се препоръчва и за облекчаване на различни видове психическо напрежение, безпокойство, стрес и главоболие.

 

Стимули в класическия масаж

 

Класическият масаж се извършва като се оказва локално въздействие – натиск върху мускулите и заобикалящите ги тъкани. Чрез отпускане и разтягане на мускулите се стимулира кръвообращението в тях и се ускорява клетъчния метаболизъм. По този начин се премахват болките и напрежението.

 

Ако бъде извършен енергично, класическия масаж преминава към друга разновидност – т.нар. спортен масаж, при който мускулатурата и тъканите се подготвят оптимално за предстоящо натоварване.

 

Какви са ползите от класическия масаж?

 

Класическият масаж има цялостно положително въздействие върху целия организъм и спомага за намаляване нивата на стрес и цялостната релаксация. Предимствата на клетъчния масаж са:

 

  • Стимулира кожния и клетъчния метаболизъм;
  • Подобрява кръвообращението в мускулите;
  • Осигурява по-добра циркулация на лимфотока;
  • Стимулира образуването на ставна течност;
  • Подобрява еластичността на връзките и сухожилията;
  • Хармонизира мускулния дисбаланс;

 

Всичко това облекчава болката, намалява сърдечната честота и кръвно налягане, както и стимулира по-дълбокото дишане, което води до цялостна психологическа релаксация. Насладете се на отпускащ и ревитализиращ класически масаж в Релакс зоната на хотел Роял Варна.