РЕЗЕРВИРАЙТЕ MENU
Alt text
Caption

Къде да пия капучино във Варна?

Докато сте във Варна няма как да пропуснете възможността да се насладите на любимата си напитка – капучино. Точно на нея ще обърнем специално и напълно заслужено внимание в следващите редове.

 

Напитката капучино се нарежда сред най-популярните видове кафе напитки в света. То се слави с богата история, която се ражда още в далечните времена и се сервира в различни видове, отличаващи се по своя състав и начин на приготвяне.

 

Капучино история

 

Капучиното се заражда през 17-ти век в Италия. По онова време кафенетата били популярна локация за срещи между интелектуалци и културни личности, които основно консумирали силно концентрирано еспресо. За да се омекоти леко вкуса и силата на напитката, италианците започнали да добавят към него мляко. И така се ражда напитката капучино – кръстено на одеждите, носени от монасите капуцини поради приликата на цвета му.

 

Как се прави капучино?

 

Днес любимата напитка се приготвя с кафе еспресо, мляко и пяна. Отделните съставки се комбинират в различно съотношение, изцяло съобразено с предпочитанията на клиента.

 

Прясно приготвено капучино с отличителен вкус и аромат ще откриете в кафе Буров Варна. То включва в състава си селекция от най-добрите кафени сортове. Най-важната част от всяка кафе напитка е нейния безпогрешен аромат и неустоим вкус. При капучиното третата стъпка е пяната – колкото по-обилна и гъста е тя, толкова по автентично приготвена е самата напитка.

 

В самото сърце на Стара Варна, заобиколени от аристократична и изтънчена атмосфера можете да се насладите на:

 

  • Традиционно италианско капучино;
  • Капучино американо;
  • Бяло капучино;
  • Мокачино;
  • Фредо капучно;

Кафе Буров Варна – Изискано кътче, в което се сервира най-доброто капучино в града!

 

Една локация във Варна привлича жители и гости с приятната си атмосфера и традиционно приготвени любими напитки и сладкиши. Това е кафе Буров, разположено в пределите на един от най-бележите хотели в града. Място с богата история, запазило и до днес аристократичността на една отминала буржоазна епоха. И в днешното съвремие предлага на всеки възможността да се наслади на своята любима капучино напитка в изтънчена обстановка, заобиколен от приятна компания.

 

Кафе Буров приветства своите гости с ароматно кафе по Варненски и богат асортимент от сладки изкушения, приготвени специално за вас. Очакваме ви!